Links & presentaties


Inspirerende websites

http://www.hetnieuweorganiseren.org een onderzoekssite van Lenette Schuijt. Hier onderzoekt ze nieuwe vormen van organiseren die er aan het ontstaan zijn, o.a. door generatie Y die de werkvloer betreedt en door de komst van interactieve en sociale media.

http://www.society30.com/ Hoe kan het anders? Of zelfs hoe moet het anders, want als we op gelijke voet doorgaan, glijden Nederland en Europa nog verder af. Wat kunnen we anders doen? En waarom is het ook leuk en gemakkelijk om het anders te doen? Onze wereld is sterk aan het veranderen en er gebeuren al heel veel mooie dingen.

http://www.welzijn-21e-eeuw.nl Welzijn in de 21e eeuw: Op zoek naar innovaties en innovatief organiseren in de sociale sector

Art of management: Op deze site vindt u vrij beschikbare info ( mits voorzien van de juiste bronvermelding) over allerlei managementconcepten, theorieën en modellen.

High Performance Organisations: Wereldwijd onderzoek bij meer dan 2000 organisaties naar de succesfactoren van zeer goed presterende organisatie.

Management-issues: Een schat aan informatie over management isseus, tools, boeken en andere interessante thema’s.

TED (Technology, Entertainment, Design): is an invitation-only event where the world’s leading thinkers and do-ers gather to find inspiration. With inspiring presentations.

Great place to live: Een voorbeeld voor hen die op zoek zijn naar Sociale Innovatie. Een network van pioniers die met lef, liefde en integriteit de wereld bestormen.

Stroomtaal: Stroomtaal® is een nieuwe leefstijl met als doel te werken aan een vriendelijke en zinvolle samenleving.

Schitterend Organiseren: gaat over het creëren van vonken in mensen en organisaties.

Social Venture Network: Het Social Venture Network (SVN) daagt bedrijven en instellingen uit verder te gaan dan het streven naar gezonde financiële resultaten en winst. Change the way the world does business.

www.iedp.nl is een verzamelplaats van, en voor gelijkgestemden. Mensen die vooruit willen denken, èn doen. Mensen die bereid zijn elkaar te helpen en te motiveren. Mensen die inzien dat kansen in de toekomst liggen, niet in het verleden.

http://www.nieuworganiseren.nu Nieuworganiseren.nu is een online magazine over innovatieve vormen van organiseren.Gratis te downloaden

Raak! Effectieve communicatie van informeren tot co-creëren.

Auteurs: Kornelis Wetsema, Rudie Jansman

Overheidsorganisaties zoeken allemaal naar de meest effectieve manier om in projecten en rond beleid te communiceren met burgers, bewoners, huurders, andere organisaties of medewerkers zijn. Het boek is een praktisch hulpmiddel om tot een effectieve communicatiestrategie te komen.

Dit is de verkorte digitale versie van het boek Raak! downloaden van boek


GRATIS TE DOWNLOADEN

Succesvol Veranderen. Het werkt echt…! Het draagt bij aan beter presteren op lange termijn …!

Verandering is langzamerhand de enige constante binnen organisaties. En als dat zo is, dan is het maar beter dat deze veranderingen ook beklijven! Dat lukt alleen nog niet altijd even goed… Slechts een klein deel van de verandertrajecten binnen organisaties blijkt succesvol te zijn.

Hoe komt dat? Welke rol hebben managers, leidinggevenden en projectleiders hierin? Wat kun je zelf anders kunt doen om het succes te beïnvloeden?

De basis voor dit boek ligt in de masterclasses Succesvol Veranderen. Een zoektocht rondom het thema ‘Succesvol veranderen’, samen met sprekers én deelnemers. Met bijdragen van o.a. Mathieu Weggeman, Rob van Es, Wessel Ganzevoort, Hans van der Loo, Jacqueline Jansen, Max Herold, Marcel Kuhlmann, Rudie Jansman, Susan Bamsey, Ronald van Domburg, Myrke Stalman en Chiel van der Linden.

Het is veel meer een ‘zap-boek’ dan een tekst die van begin tot eind gelezen moet worden. Hopelijk levert het veel nieuwe ideeën en inzichten op, die uiteindelijk tot meer succesvolle veranderingen zullen leiden.downloaden van boek


Hoe je communicatiebeleid vorm te geven in de publieke sector?      

Geschreven door Kornelis Wetsema en Rudie Jansman.

Een praktische methode om passende communicatiestrategieën te ontwikkelen in de publieke sector.

Een goed begin, het halve werk.U kent het wel. Samenwerking staat in elke organisatie hoog in het vaandel. Ook bij overheden. Samenwerking met collega’s, tussen afdelingen, met andere overheden, maar natuurlijk ook met inwoners, burgers, huurders of ingezetenen. Meer en meer worden burgers betrokken bij het vormen van beleid. Vaak staat het zelfs in het missie statement van de organisatie.De communicatie-instrumenten die ons ter beschikking staan zijn er ook steeds meer op ingesteld. Websites met interactieve mogelijkheden en social communities zijn er op ingericht om in contact te komen met de verschillende doelgroepen. Web 2.0, ambtenaar 2.0, Waterschap 2.0 en allerlei andere initiatieven tonen ons de mogelijkheden, maar geven ons ook vaak het idee dat het een must is. Maar dat is natuurlijk de vraag. Is in elk traject interactie of participatie de beste strategie. Wordt op die manier participatie geen doel op zich?De communicatiemethodiek die in dit artikel omschreven wordt geeft antwoord op die vraag.lees verd