Masterclasses Succesvol Veranderen

Hoe komt het dat nog steeds is slechts een klein deel van de verandertrajecten succesvol is en wat kan je daar als manager, leidinggevende of veranderaar aan doen?
Daarover gaat deze serie van zes inspirerende masterclasses rondom het thema ‘Succesvol Veranderen’.
Topsprekers met een schat aan praktijkervaring bieden nieuwe inzichten en methoden om van veranderprocessen een succes te maken.

Over de serie is ook gratis een leuk boekje te downloaden

 mathieu  arend jjansen  theo  Hans van-de-Loo DCF 1.0

 Mathieu Weggeman

Arend Ardon  Jacqueline Jansen  Theo Hendriks  Hans van der Loo Marcel Kuhlmann

De serie masterclasses is bedoeld voor iedereen die in de praktijk bezig is met het realiseren van veranderingen binnen organisaties zoals managers en leidinggevenden, verander- en programmamanagers, adviseurs en projectleiders.

Deze serie is in de afgelopen vier jaar al meer dan 15 keer met veel succes georganiseerd in verschillende regio’s in Nederland. En er deden al ruim 500 managers, leidinggevenden en projectleiders aan mee.

Met zo’n 35-40 deelnemers zijn de masterclasses kleinschalig opgezet. Je treft er gelijkgestemden om mee te sparren en te leren.

  • 6 Masterclasses met topsprekers.
  • Kleine groepen dus actieve deelname van sprekers én deelnemers
  • Nieuwe inzichten die leiden tot organisatieveranderingen die wel werken
  • Ontwikkelen van een gezamenlijke taal
  • Aan de slag met praktijkcasussen van deelnemers
  • Bouwen aan een waardevol regionaal netwerk tussen de deelnemende organisaties

Programma en sprekers

Het eerste deel van de masterclasses wordt steeds verzorgd door een topspreker. In het tweede deel staat een casus, ingebracht door één van de deelnemers, centraal. Aan de hand van hun praktijkervaringen gaan we met elkaar in dialoog. De sprekers nemen ook deel aan de casusbespreking.

1-Inleiding Succesvol veranderen…..van managementstijl

Mathieu Weggeman is een van de topsprekers in Nederland. Hij gaat met humor en in kraakheldere taal met ons in gesprek over het belang van dienend leiderschap, hoe je innovatie en vakmanschap voorop stelt en je kenniswerkers daarin faciliteert.

2-Change the script

Theo Hendriks is auteur van de bestseller ‘No Story No Glory’. Hij neemt ons mee in de kunst van storytelling:
hoe kun je dit inzetten om veranderprocessen te versnellen – om je publiek niet alleen in het hoofd,
maar ook in hart en handen te raken?

3-Hoe krijg ik ze zover? Veranderingen zijn niet te managen, maar interventies wel

Marcel Kuhlmann, veranderconsultant en co-auteur van ‘Implementatiekunst, gids voor realistisch veranderen’ beargumenteert waarom veranderingen niet zijn te managen, maar implementaties en interventies wel. Zijn overtuiging is dat wanneer we ruimte willen bieden waarin mensen kunnen veranderen we ons vooral dienen te richten op de voorwaarden en condities en niet op de verandering op zich. 

4-Gedoe komt er toch! Zin en onzin van organisatieverandering.

Jacqueline Jansen is adviseur en auteur van de best-seller ‘Gedoe komt er toch!’. Ze gaat met ons in gesprek over een effectieve manier van omgaan met het onvermijdelijke gedoe bij verandering én de principes en regels die gelden voor een succesvolle veranderaanpak.

5-Veranderen vanuit energie en zin

Hans van der Loo is een bevlogen spreker en auteur van ‘We hebben er zin in!’ en de bestseller ‘Kus de visie wakker’. Hans van der Loo geeft aan hoe je de zin en energie kunt vinden om betekenisvol, positief, doelgericht en gedreven aan de slag te gaan met succesvolle veranderingen. En hoe je in korte tijd door te Boosten veranderingen kan realiseren.

6-Doorbreek de cirkel!

Arend Ardon is auteur van de veranderbestseller ‘Doorbreek de cirkel’. Hij legt uit hoe managers onbewust veranderingen blokkeren en hoe daarmee kan worden omgegaan. En hij maakt glashelder hoe zulke situaties ontstaan en biedt doe-het-zelfinterventies om ze te doorbreken.

Belangstelling?

Deze serie is bedoeld voor organisaties die In-company of samen met (een) samenwerkingspartner(s) willen werken aan het verandervermogen binnen de eigen organisatie. Op dit moment loopt de serie bij een netwerk van samenwerkende non-profit organisaties in Limburg (IGOM), bij een samenwerkingsverband van gemeenten in West-Brabant en bij de gemeente Emmen.

Mocht je meer willen weten dan kan je altijd contact met ons opnemen!