Masterclasses zinvol leiderschap

Zinvol Leiderschap is de kunst om te doen wat nodig is, wat zinvol is en wat waarde creëert. Daarover gaat deze serie van zes inspirerende masterclasses rondom het thema ‘Zinvol Leiderschap’.
Elke jaar starten we in verschillende regio’s met een compleet nieuw programma van topsprekers. De masterclasses zijn inspirerende kleinschalige ontmoetingen waarin je de kwaliteit van je leiderschap verbetert en tegelijk bouwt aan een exclusief netwerk in de regio.

Over voorgaande series is ook gratis een leuk boekje te downloaden

Bussum - Reportage over Claire Boonstra voor magazine The Optimist. Foto: Rikkert Harink RH20140613  biopic Michael Jongeneel  sabine Duetz  bas kodden jitske kramer Martijn_Arets__expedition_leader_of_Crowd_Expedition___Flickr_-_Photo_Sharing_
 Claire Boonstra Michael Jongeneel   Sabine Duetz  Bas Kodden  Jitske Kramer  Martijn Arets

De serie masterclasses is bedoeld voor ondernemers, directeuren en managers die als leider (eind-)verantwoordelijk zijn voor een organisatie of organisatieonderdeel. Samen sparren en je aan anderen spiegelen vanuit de dagelijkse praktijk. En direct een nieuw, regionaal netwerk opbouwen. 

De serie is in de afgelopen vier jaar al meer dan 20 keer met veel succes georganiseerd in verschillende regio’s in Nederland. En veelal was de serie uitverkocht.

Met zo’n 35-40 deelnemers zijn de masterclasses kleinschalig opgezet. Je treft er gelijkgestemden om mee te sparren en te leren.

  • 6 Masterclasses met topsprekers in verschillende regio’s, dus altijd bij je in de buurt
  • Kleine groepen (zo’n 35 personen), dus actieve deelname van sprekers én deelnemers
  • Nieuwe inzichten om leiderschap zinvol in te vullen
  • Bouwen aan waardevolle netwerken in je werkomgeving

Het Programma 2015

Acht essentiële stappen voor leiders van de toekomst, Meer dan win-win

Door Michael Jongeneel

Aan de hand van acht concrete stappen laat Michael Jongeneel zien uit welke bron leiders van de toekomst zullen putten om optimale beslissingen te nemen.

Michael Jongeneel is, na een carrière bij o.a. McKinsey, op 33-jarige leeftijd lid van de Directie van Triodos Bank NV geworden als COO. Inmiddels is hij sinds 2012 Managing Director van Triodos Investment Management BV. Het blad Management Team heeft Michael in 2012 reeds in de Top 100 van toekomstige CEO’s geplaatst. Elsevier noemde Michael ook als aansprekend voorbeeld in het artikel over ‘Commissaris nieuwe stijl’ (2013).

Leren met passie

Door Claire Boonstra

Claire Boonstra is een bruggenbouwer – en verbindt het liefst de “oude” met de “nieuwe” wereld. Met haar achtergrond als ingenieur Civiele Techniek (TU Delft), in het corporate bedrijfsleven (KPN, Unilever), als technologie-ondernemer (co-founder Layar) en nu als initiatiefnemer van œ Operation Education, een beweging die de transitie van het onderwijssysteem wil versnellen, weet ze velen te raken met haar visie, en persoonlijke ervaringen en inspirerende voorbeelden.

Van corporate bedrijven tot ambtenaren, van leerkrachten en leerlingen tot leiders – overal weet ze mensen op een krachtige wijze in beweging te brengen. Ze stelt fundamentele vragen over diepgewortelde overtuigingen en gewoontes, laat de grote bewegingen in de maatschappij zien, geeft concrete voorbeelden en deelt haar eigen inzichten. Claire is een krachtige en authentieke storyteller die regelmatig tranen, een lach, of een brok in de keel bij haar publiek teweeg brengt.

Het door haar mede-opgerichte technologiebedrijf Layar was jarenlang wereldmarktleider in mobiele Augmented Reality en hét grote voorbeeld in de Nederlandse start-up scene.

Bevlogen Leiderschap

Door Bas Kodden

Waarom is dat ene team succesvol, terwijl andere falen, uiteenvallen en verdwijnen? En waarom weet die ene persoon succes te boeken, terwijl eigenlijk niemand dat verwachtte?

Vergeet alles wat je dacht te weten over het managen en motiveren van medewerkers. Het zit anders in elkaar dan je dacht. Het geheim van succesvolle teams en organisaties blijkt te zitten in de combinatie van slechts enkele prestatie indicatoren, waar vreemd genoeg veel leidinggevenden juist niet – of niet goed – op sturen.

Bas Kodden is een schrijver, spreker en onderzoeker op het gebied van Leiderschap, Ondernemerschap & Persoonlijke Ontwikkeling. Hij is bij Nyenrode Business Universiteit als Programmadirecteur Law, Leadership & Management verantwoordelijk voor zowel juridische als bedrijfskundige modules binnen de diverse Executive MBA-programma’s.

Deep democracy – de wijsheid van de minderheid

Door Jitske Kramer

Deep Democracy is een zienswijze en methode die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt. Door de wijsheid van de minderheid te benutten, wordt de effectiviteit en de inhoudelijke kwaliteit van besluiten verhoogd. Het is een krachtig instrument voor besluitvorming en conflictresolutie binnen groepen met een uiteenlopende diversiteit.

Jitske Kramer laat zien hoe je sabotage dynamiek in je organisatie kunt benutten. Verbindend, dienend en participatief leiderschap krijgt met deze aanpak concrete invulling.

Jitske is als corporate antropoloog sinds 1998 werkzaam in (internationale) organisaties als trainer / coach op het gebied van communicatie, leiderschap en verandering. Zij heeft zich gespecialiseerd in het werken met (culturele) verschillen. De Nederlandse Orde van Beroepstrainers (NOBTRA) heeft Jitske Kramer uitgeroepen tot trainer-van-het-jaar 2013/2014.

Ze is een veelgevraagd spreker in binnen en buitenland (Duitsland, Engeland, Dubai, Indonesië, Zuid-Afrika, India, Maleisië, Bolivia). Zij is auteur van de boeken  ‘Deep Democracy, de wijsheid van de minderheid’, ‘Normaal is anders! Leidinggeven aan culturele dynamiek in teams’ (in de Engelse vertaling: ‘Managing Cultural Dynamics’) en ‘Wow! Wat een verschil’.

Deeleconomie, crowdfunding en meer nieuws

Door Martijn Arets

Martijn Arets is ondernemer, collaborative economy analist, maar vooral ook een moderne ontdekkingsreiziger bij Crowd Expedition. Vanuit zijn passie en nieuwsgierigheid naar de collaborative platform economy: een uiterst schaalbare online economie waarin geld wordt gedeeld via crowdfunding, spullen worden uitgeleend via de deeleconomie en kennis wordt gedeeld via crowdsourcing. Martijn reist de wereld over om met jaarlijks ruim 100 leiders in deze nieuwe economie in gesprek te gaan.

De presentaties van Martijn zijn ware eye-openers en levert een bron aan inspiratie én praktisch toepasbare ideeën op. Laat u verrassen door een man die door de Europese Unie reeds omarmd is en behoort tot een van de 40 Young Potential European Leaders onder de 40.

Innovatie en Leiderschap

Door Sabien Duetz

In een snel veranderende wereld gaat het erom dat bedrijven steeds sneller schakelen en ideeën omzetten in concrete concepten passend bij hun merk. Maar hoe doe je dat en wat is de rol van leiderschap daarin?

Sabien Duetz deelt met ons haar ervaringen en visie op het ontwikkelen van merkstrategieen en innovatieve nieuwe concepten. Dat deed ze de afgelopen jaren voor veel verschillende toonaangevende organisaties zoals o.a Bijenkorf, Albert Heijn, Prénatal, HEMA, ETOS, GANT, Sissy-Boy.

Sabien Duetz is eigenaar van BIEN een trend, marketing- en conceptbureau.

Detail informatie per regio en inschrijven kan via www.zinvolleiderschap.nl